To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Sunday, February 27, 2011

Congo Bars...


Looking for favors..??? What about Congo Bars..??

Interested..??? Kindly email me at ... daybabdelectable@gmail.com for more info...

Saturday, February 26, 2011

Kek Hantaran...


All Shades of Purple... Itu lerr tema nye!!!

Kalau tadi, kek hantaran dari pihak lelaki ke pihak perempuan... nie pulak kek dari pihak perempuan ke pihak lelaki...

Masa mula-mula nak start buat / deco kek nie, DayBab panik jugak. Tak sure boleh buat seperti yang digambarkan... sebab ada gambar yang telah diberikan sebagai contoh.

Alhamdulilah, DayBab telah menginovasi kan nye mengikut selera dan apa yang ada kat depan mata. Basically, DayBab puas hati dengan hasil nye. Tuan punya badan pon suka... itu yang paling penting!!!

Kepada yang berminat, sila email kepada DayBab untuk keterangan lanjut atau kalau nak discuss mengenai kek idaman anda... emailkan ke... daybabdelectable@gmail.com

Selamat Pengantin Baru, Fauziah and Edi... semoga berbahagia dan berkekalan hingga ke akhir hayat!

Kek Hantaran...


My cousin is getting married... 

DayBab diberi kepercayaan untuk menyiapkan kek hantaran. Yang kat atas nie, Mak kepada bakal pengantin lelaki yang request.
Mak nak 2 - tier cake. Siap kasi contoh gambar yang macam mana yang Mak yang berkenan... Knowing me, DayBab akan rombak dan ikut ramalan cuaca pada hari itu. Bukan nye apa, DayBab tak suka nak tiru hasil kerja dan kreativiti orang lain. Tak beretika gitu lho....

Berdebar jugak lerr nak menyiapkan kek nie...

Basically, dalam nye Chocolate Moist Cake. Cover pulak dengan fondant and kita deco dengan gumpaste flower. Kali nie, DayBab pakai Calla Lily...
I like...!!!

Kalau ada yang berminat, nie kek hantaran... kalau nak buat kek kahwin pon boleh. Sila email ke DayBab untuk keterangan lanjut... daybabdelectable@gmail.com

Selamat Pengantin Baru...!!!

Tuesday, February 22, 2011

Lucky Number....


Ok... nie first time DayBab nak kasi hadiah kat blog nie. 

Untuk visitor yang ke 10,000... DayBab akan kasi hadiah special. Sila emailkan bukti nye ke daybabdelectable@gmail.com...

Nak tahu hadiah nye apa??? 
Rahsia lerrr.... SSShhhhhhhhhhh...!!!

Monday, February 21, 2011

Snickers Chocolate Cheese Cake...

Introducing... latest edition from DayBab's Delectable Treats....
Snickers Chocolate Cheese Cake..!!

Oreo cookies used for the base... then, Snickers chunks are added to the cheese batter. Decorated with peanuts, Snickers and chocolate ganache...

You will never go wrong when cheese meets chocolate! Simply delicious... yummmmyyyy.

Interested..??? Kindly email me at... daybabdlectable@gmail.com for more information.

Sunday, February 20, 2011

Blueberry Cheese Cupcakes


Kalau time party, nak buat normal size cake... payah gak sebab leceh nak dok potong-potong. So, DayBab decided to do Blueberry Cheese Cupcakes. Yang menarik nye, base nye pon DayBab pakai Oreo Biscuits. 


Kalau nak tahu, Oreo ada perisa baru... Ice-Cream Blueberry... memang yummmmyyyy!! Memang masuk lerr rasa nye dengan cheesecake nie...


Kalau ada yang berminat, boleh email ke DayBab untuk info... daybabdelectable@gmail.com


Arfan's 1st Birthday Cake....

This is the result kalau Ibu nye seorang baker.... Asyik dok buat kek macam-macam.. tuk birthday cake Arfan, ini yang DayBab hasilkan.

DayBab bake 2 different sizes of Chocolate Moist Cake, covered it with Chocolate Ganache... pastu tutup ngan fondant!
Tuk decoration pulak... DayBab dah letak pictures of Arfan... dari baru lahir... hingga ke sekarang! Pastu, add some colourful stars and beads to make it cheerful and fun!!

Happy Birthday, Arfan! 

Kalau berminat, boleh email ke DayBab for more info... daybabdelectable@gmail.com

Friday, February 11, 2011

Cupcakes for Aqiqah....

Alhamdulilah.... selesai menyiapkan dan deliver  cupcakes untuk Aqiqah. Nie tuk baby girl... Semoga acara majlis berjalan lancar...

Untuk yang berminat... boleh email ke daybabdelectable@gmail.com untuk keterangan lanjut..



Aqiqah pengertian dari segi bahasa ialah rambut dikepala kanak-kanak. Sementara pengertian aqiqah dari segi syara ialah binatang yang disembelih pada hari mencukur rambut bayi. Aqiqah sebagai ibadah yang telah disyariatkan oleh  Allah s.w.t. sebagaimana penjelasan Rasulullah s.a.w. dengan sabdanya yang bermaksud: "Setiap anak yang lahir itu  terpelihara dengan aqiqahnya yang disembelih untuknya pada hari ketujuh (daripada hari kelahirannya), dicukur dan diberi nama." (Riwayat Abu Dawud, al-Turmuzi dan Ibnu Majah)

Tuesday, February 8, 2011

Baked Oreo Cheesecake...


Oreo Cookies.. dipped in milk... Nope!!! They are very versatile... And i use it to make Cheesecake... !!

Interested...??? Kindly email me at... daybabdelectable@gmail.com for more info.

Apple Cake...


Apple Cake nie, last Sunday punya order. Mmmmmmm.... harum semerbak dapur bila bakar kek nie. Bau apple yang sungguh menyelerakan... yummmyyy...

Nak order..??? Boleh email kat daybab.... daybabdelectable@gmail.com

Sunday, February 6, 2011

Mini Chocolate Moist Cake


Introducing ... DayBab's Mini Cake. 

A chocolate moist cake baked in mini size, covered with chocolate ganache and decorated with 2 football player... Simply delectable.!!!

For more info, kindly email to daybabdelectable@gmail.com......