To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Monday, November 14, 2011

Marmer Hungkwe

Dok browsing kat Natural Cooking Club ~ resipi Ibu Fatmah Bahalwan. Tetiba nampak dengan resipi puding nie. Memang kebetulan, DayBab nak habiskan stok tepung Hungkwe yang banyak DayBab beli masa bulan puasa haritu...

One thing for sure, memang senang... mudah tuk membuat nye... Rugi tak cuba sebab puding nie memang sedap...!!!


Ini lerr resipi nye... :

Bahan:
1 bungkus tepung Hung Kwe ~ yang clear.. tapi, kalau nak pakai yang warna-warni tu pon boleh jugak...
1 ltr santan
250 gr gula pasir
1 sdt garam
1 sdm cocoa powder
2 sdm air panas

Cara membuatnya:
  1. Cairkan cocoa powder dengan air panas, ketepikan.
  2. Campur tepung hung kwe, gula pasir, garam dan santan, kacau rata hingga tepung larut.
  3. Masak diatas api sedang sampai mendidih dan kental, angkat dari api, tuang cocoa cair, kacau-kacau kan.
  4. Tuangkan kedalam loyang. Dinginkan. Potong-potong.


Selamat mencuba dan selamat menjamu selera...