To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Monday, July 19, 2010

Lemon Poppy Seed Muffins

Petang Ahad yang dibasahi dengan hujan... ingatkan nak tido and rehatkan badan. Malangnye, mata ini tak mahu jugak lelap. Check bahan-bahan kat dapur tu, cukup semua nye. Apa lagi, DayBab pon mulakan operasi. Menyukat, mengadun dan membakar... Lemon Poppy Seed Muffins. Recipe dari Dorie Greenspan.

Buku Baking - From my home to yours, hadiah dari Auntie Tin. Thank you very much!!! Memang banyak resipi yang best-best kat dalam nye. Slowly, DayBab akan cuba satu per satu resipi yang ada...


Ini lah dia, muffin yang DayBab bake semalam. Tekstur yang lembut... ditambah dengan poppy seed. I love the mix taste of the muffin plus the icing... yummmmyyyyy....

Waktu petang minum teh,
Jangan lupa makan dengan lemon poppy seed muffin...

Wednesday, July 14, 2010

Princess Cake..

The Beatles - Birthday

You say it's your birthday
Well it's my birthday too yeah
They say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you

Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party
Yes we're going to a party party

I would like you to dance (birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (birthday)
I would like you to dance (birthday)
Dance

I would like you to dance (birthday)
Take a cha-cha-cha-chance (birthday)
I would like you to dance (birthday)
Dance

You say it's your birthday
Well it's my birthday too yeah
You say it's your birthday
We're gonna have a good time
I'm glad it's your birthday
Happy birthday to you


Tuesday, July 13, 2010

Projek Ramadhan and Hari Raya...

Mencari hamper atau buah tangan tuk Ramadhan dan AidilFitri yang bakal tiba???
Tunggguuuu...

Chocolate Moist Cake..

Chocolate Moist Cake yang dicover dengan ganache and decorated with fresh strawberries... Yummmmyyyy...


Roti Arab...

Bila ada kuah kari kat rumah, makan dengan roti arab... pasti menjilat jari. Roti arab yang enak dimakan begitu saje atau dicicah dengan kuah. Yang paling best, roti nie tak keras walaupon dah sejuk..
Pada yang berminat, DayBab dapat resipi nie dari sini.
Selamat mencuba......

Koleksi Hantaran..

Kek kat atas nie, tuk hantaran my cousin yang telah selamat bertunang pada 10June yang lepas. Chocolate cake dibahagian dalam dan dihiasi dengan fondant and bunga yang bersesuaian dengan tema pada hari tu...
Alhamdulilah... semua nya berjalan dengan lancar...

Homemade Chocolate by DayBab...

Monday, July 12, 2010

Am Back....

Am back after long break....