To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Monday, June 29, 2009

Chocolate Cake for Om Yoni...

Asal Birthday... pasti meriah kalau ada kek..!!!
Kali ni, DayBab buat cake - Death By Chocolate Cake. Then, decorated it with some strawberries.
Alhamdulilah... semua suka kek tu!
Ini antara kek-kek terakhir yang DayBab buat... coz sejak pregnant nie, badan naik lemah sangat dan tak larat nak do so much of baking. Ada juga few orders yang DayBab terpaksa reject.
Doakan agar DayBab cepat dapat tenaga semula...
Tak sabar DayBab nak baking, buat cookies for raya and also buat chocolate!!
I really miss doing all that.....



Friday, June 19, 2009

Alhamdulilah...

Last Wednesday, I received am email from En. Din. The email is as below...:
Dear Din,

Hi, how are you? I hope everything is good at your end.

Was wondering whether it is possible for you to give me the contact for the 'Tarts'
supplier.
I love the tarts so much. Thought of ordering from your contact.

Thank you, have a great evening with the family..)


Thank you En. Din and your lovely wife for your support .. Thank you very much!!

Monday, June 8, 2009

Chocolate Class @ Amore

Last Sunday, DayBab gi belajar buat chocolate kat Amore, Seremban. Kerna minat ku pada chocolate, ku gagahkan juga walau sampai ke Seremban.
Seawal pukul 5:30am, DayBab dah bangun dan siap sedia. Before 6:30am, Abg Gendy hantar DayBab sampai ke KL Sentral. DayBab naik tren kul 7:08am. Perjalanan mengambil masa selama hampir sejam setengah dari KL ke Seremban.
Sepanjang perjalanan tu, DayBab bobok dengan nyenyak nye.... ZZZZzzzzzzz.
Dalam kul 8:30am, DayBab sampai di stesen Seremban. First time DayBab gi Seremban naik komuter. Stesen nye sungguh comel.
Pastu, DayBab ambil teksi kat depan stesen. Tambang RM8 dari stesen ke tempat yang hendak dituju. Sampai aje, Kak Adriana pon baru sampai dan sedang bukak pintu kedai.
Tepat pukul 9:30am, kelas pon bermula. Memang best lerrrrr... Sesuatu yang DayBab dok nak belajar sangat... akhirnya, tercapai juga.
Setiap sorang dari kami dapat free 1 chocolate mould dan dapat bawa pulang chocolate yang kami buat.
Kelas habis dalam kul 2 lebih. Borak punya borak.. pukul 3 baru nak gerak. Alhamdulilah, Datin Faridah tumpangkan DayBab sampai Bukit Jalil.
Balik tu, Abang Gendy dan Chu makan coklat tu. Memang sedap katanya.... memang pon sebab kandungan koko dalam coklat tu.
Lepas nie, sesiapa yang berminat nak cuba homemade chocolate macam Fidani tu, boleh lerr order dari DayBab.
Ok lerrr... DayBab nak menjamu selera dengan coklat nie dulu... ciao!!!


Last Weekend's Order..

Last weekend, DayBab ada 2 orderan.
Lai Guan, my ex-schoolmate ordered 16 pieces cupcakes with simple decorations and also Brownies. Brownies nie DayBab buat macam design cake as requested by her.
Then, En. Din ordered 60 pieces of fruit tartlets. Tartlets that i topped with peach, kiwi and strawberry.
Feedback that i received from En. Din this morning was... : Your fruit tartlets a Big Hit!!!
Alhamdulilah... semoga more orders will come in.
Insya-Allah....



Wednesday, June 3, 2009

Am The Lucky One...

Me, being Kak Wiz's biggest fan... bila on aje internet pagi nie dah terbaca hedline Kak Wiz, terus aje click. Wow, the person that hit the 50,000 count akan menang hadiah...!!
Apa lagi, DayBab pon dok tunggu depan PC sambil click dan click...
Masa keluar gi lunch jap, DayBab dok rushing makan and hoping that tak sampai lagi ke angka ajaib tu. So, duduk aje kat tempat DayBab... terus click kat blog Kak Wiz. Alhamdulilah, belum sampai lagi...
DayBab pon, click dan click lagi. Akhirnya, DayBab lah the lucky person... hehehehehehe.

So, cepat-cepat DayBab ambik gambar dan hantar email ke Kak Wiz. Insya-Allah, DayBab akan dapat hadiah dari Kak Wiz dalam masa kurang lebih 12 hari lagi....
Yuhuuuuuuuu... am so happy and excited!!!


Monday, June 1, 2009

Tiramisu...

Last Saturday, birthday Kak Sarah i.e. my S.I.L. So, kali nie DayBab buat Tiramisu. Actually, my first attempt to make Tiramisu selepas kelas dengan Kak Mas.
Tup.. tap... within one hour dah siap. Memang senang nak buat Tiramisu nie.
Enjoy the Tiramisu!!!