To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Saturday, April 25, 2009

April 19th, 2009...

Last weekend, DayBab dok sibuk siapkan orderan for my schoolmate. Thank you Zulaikha kerana memberikan kepercayaan kepada DayBab untuk menyiapkan Birthday Cake, Blueberry Cheesecake dan fruit tartlets.
Birthday cake nya, DayBab buat Chocolate Moist Cake covered with Chocolate Ganache. DayBab deco dengan ButterCream and edible images - High School Musical.

Zu ordered 60 pieces of fruit tartlets...

Blueberry Cheesecake yang Zu ordered. DayBab covered the cake with fresh cream...

Thank you my friend!!

Testimony :
Thanks for the cake dear!!!... sedap!!!

So, kalau ada yang berminat... boleh email kat DayBab tuk sebarang pertanyaan. Sila emailkan ke daybab.daybab@gmail.com


Friday, April 24, 2009

Cupcakes...

Last week, Chu inform kat DayBab ada dia ada makan-makan kat opis. Chu mintak nya Brownies, since Chu inform agak lewat... stok barang pon tak cukup, DayBab volunter tuk buat Cupcakes. Idea itu tiada bantahan dari Chu.

Malam tu, DayBab bakar cupcakes dan terus siapkan deco nya. Alhamdulilah, semua nya sukses!!

Wednesday, April 15, 2009

PTITCHEF...

I just discovered about this website --> PetitChef. Chefs or cooks from all over the world gather here and share their knowledge about food. And for myself, mostly for baking... :-)

Tuesday, April 14, 2009

New Edition...

This is my new edition.. Blueberry Crumble Cheesecake.
The bottom part is cake, then... cheesecake, blueberry, crumble and almond. Yummmmyyyyy...
For any inquiries, please do not hesitate to email me --> daybab.daybab@gmail.com

Sunday, April 12, 2009

Blueberry Cheesecake...

2 weeks ago, Auntie Ta called me and asked for some suggestions. Birthday Boss and dia nak beli cake. DayBab suggest tuk Auntie Ta beli Blueberry Cheesecake. DayBab pon tak sure kenapa DayBab suggest cake tu... hehehehehehe. Mungkin jugak sebab DayBab suka cheesecake.
Nak buat cheesecake nie senang aje. Bancuh dan bakar. Lepas bakar, sejukkan dan simpan dalam fridge. Lepas beberapa jam, kluarkan dan boleh lerr kita decorate.
Cheesecake bukan lerr cake yang kita boleh makan masa panas-panas. Kalau nak makan cheesecake nie, kita perlu ada kesabaran.
Kek tu, DayBab decorate dengan blueberry topping dan dimake-up dengan buttercream. A very simple decorations.
Alhamdulilah, dari feedback yang DayBab dapat... semua nya puas hati dengan kek itu.
Untuk sebarang keterangan lanjut, sila email ke daybab.daybab@blogspot.com

Birthday Cake...

April 2nd, merupakan Birthday tuk Auntie Ju.
DayBab bake chocolate moist cake with chocolate ganache and decorate the cake with buttercream. Nie, DayBab buat suprise tuk Auntie Ju.
A cake that I baked with love for my Auntie Ju.
Interested??? U can email me at daybab.daybab@gmail.com

Fruit tartlets..

Kalau nak ikutkan apa yang DayBab bikin, kebanyakan nya apa yang DayBab suka makan. Dan apa yang DayBab promo tuk dijual semua nya sudah ditest oleh pakar... hehehehehe. Kat rumah nie memang ramai pengkritik dan DayBab hargai kritikan mereka bagi menghasilkan produk yang terbaik.
Dalam hal pemasaran, Tini banyak membantu DayBab dalam hal nie. Asal mana aje Tini keje, ada aje client dia. Alhamdulilah...
Demand fruit tartlets nie agak mengejut jugak. Alhamdulilah, DayBab memang dah pernah cuba dan hasil nya.. sungguh positif. Bermula dengan order yang kecil.. saban minggu ada aje peminat fruit tartlets meng-order dari Tini. Kebiasaan nya, order yang gede pada hari Jumaat.
DayBab akan siapkan apa yang perlu pada sebelah malam. Pagi-pagi, DayBab akan bangun dah siapkan final touch pada tartlets.
DayBab sedaya upaya akan cuba meng-deliverkan produk yang "FRESH" pada customer DayBab. DayBab percaya, produk yang "FRESH" dan dihasilkan dengan "LOVE"... akan menjadi AWESOME!!! Insya-Allah.
Kepada yang berminat, boleh saja email kepada daybab.daybab@gmail.com untuk sebarang pertanyaan. Insya-Allah, DayBab akan reply secepat mungkin.

Saturday, April 11, 2009

Cakes for Sale....

- Decorated Chocolate Moist Cake with Chocolate Ganache -

- Fruit tartlets -


- Decorated Blueberry Cheesecake -

- Cupcakes Mania -

For any enquiry, please do not hesitate to email me at:

Saturday, April 4, 2009

Cakes for Sale....

Brownies...

Custom Made - Birthday Cake!!
any enquiries.. please email --> daybab.daybab@gmail.com

Cakes for Sale....

Carrot Cake with Cream Cheese Frosting..

If you have any enquiries regarding orders or details of the cakes, please do not hesitate to email me @ daybab.daybab@gmail.com..

Cakes for Sale....

Cheesecake - Mini or Baby.???




Wide choices of flavors for Cheesecake... eg. Marble Cheesecake, Blueberry Cheesecake, Toblerone Cheesecake.. and others.


Custom made cakes of your choice...

Fruit tartlets... depending on seasonal or availability of the fruits.