To place your order or for more info, kindly email us at daybabdelectable@gmail.com... sms or whatsapp us @ 012-612 8708

Monday, November 24, 2008

Cake Deco and Cupcakes Class...

Last Saturday, DayBab gi Cake Deco and Cupcakes Class. Kali nie, DayBab berguru ngan Kak Min from Baking Project. Untuk class nie Kak Min tak ambik banyak student - dalam 3-4 aje. Masa class Sabtu lalu, hanya 3 student termasuk DayBab. Kak Azizah dah kali kedua ikuti class ngan Kak Min. DayBab and Kak Latifah, first timer.
Class start kul 10:30 pagi dan berakhir kul 3:30 petang. Tapi, by 2p.m., kita dah siap. Class bermula dengan membuat cupcakes. Pastu, buat buttercream. Masa nie yg best.... Daybab belajar buat bunga ros dengan menggunakan cream.
Yang paling best, DayBab dapat pelajari pelbagai teknik... Teknik-teknik yang sungguh best!! Thank you, Kak Min...
At the end of the class, we all boleh bawak balik kek yang telah di-decorate. 1 kek bulat and 6 cupcakes. Memang best...
DayBab dok tayang kek kat satu kampung.... wakakakakakakaka....
-Kak Azizah and Kak Latifah sedang sibuk mendecorate kek masing-masing... Tengok tu, khusyuk nye.... -

- Ini lah hasil kek-kek yang telah di-decorate...-

- Cupcakes hasil dari ilham DayBab -

-Kek DayBab dari pandangan sisi.... Kita belajar buat anyaman bakul and few other techniques...-


-Kek DayBab yang dihiasi dengan bunga ros.... Tak kemas sangat. Al-maklum aje lerrrrr.... first timer..!! -

2 comments:

MJD said...

Bestnya....nanti kalau gi class decorate kek ngan cupcakes ni bagitau ya...nak join sekalilah...serius tau

DayBab said...

MJD --> Insya-Allah.. kalau ada geng, pasti best!!